Bitcoin versus Hawala (Tom Lassing) - Lokaal geld blog - Nieuw Geld

Ga naar de inhoud

Bitcoin versus Hawala (Tom Lassing)

Nieuw Geld
Gepubliceerd door in Nieuws ·
Het meest technologisch ontwikkelde geldsysteem tegenover misschien wel het oudste banksysteem dat de wereld nog kent.
En de winnaar is...
Daar moet u nog even op wachten. Ik ga er even vanuit dat u bitcoin kent. Zo niet, lees dan nog even hier: http://www.nieuwgeld.eu/blog/?id=jk66h08g
Bitcoin werd door velen als ideaal voor criminelen gezien omdat je er anoniem geld mee kan overmaken. Dat denken mensen nog altijd, terwijl de grootste criminelen toch al opgespoord zijn ondanks deze zogenaamd onmogelijk te traceren techniek. Het is namelijk met de nodige moeite wél te traceren.
Vanuit de autoriteiten blijft men bitcoin dwars zitten, omdat het dus zogenaamd ideaal voor criminelen zou zijn... Een drogreden...
Om dezelfde drogreden moet je cash ook verbieden, want een cash betaling is ook niet te traceren.
En nu komt de oudste techniek om geld over te maken om de hoe kijken. "Hawala".
Een techniek die nog altijd in de islamitische wereld bestaat.
Geld overmaken, zonder dat er geld verplaatst wordt.
Het is een systeem gebouwd op vertrouwen.
Ik geef aan iemand met familie elders een som geld en hij belt zijn familie op om te zeggen dat ze hetzelfde bedrag minus een kleine vergoeding aan mijn relatie kunnen geven.
De verplichting is nu in feite overgenomen door de andere partij. Een partij die op welke door hen gewenst moment dan ook de openstaande verplichting kunnen gladstrijken.
Het voordeel van deze simpele edoch doeltreffende overboekingsmethode is dat de link met de originele boeking er niet meer is. Hoe of wanneer de verplichting gladgestreken wordt is nu volkomen los van mij komen te staan.
Mijn relatie heeft 'mijn' geld ontvangen terwijl 'mijn' geld fysiek nog altijd hier is, in handen van de partij die de zaak overgenomen heeft.
Misschien dat binnenkort een transactie de andere kant op moet, dan kunnen ze hun onderlinge verschil via die weg weer gladstrijken. Hoe ze het ook doen, ik sta er buiten.
Het mag duidelijk zijn dat geheime diensten een enorme hekel aan Hawala hebben. Het is nog moeilijker te traceren dan bitcoin. Immers kan iedereen het opzetten, waar je maar wilt. Je hoeft slechts op die twee plekken genoeg cash te hebben. En daarmee is een perfect ontraceerbaar systeem gecreëerd.
Wie had dat kunnen denken...Terug naar de inhoud