Fair4all - Lokaal geld blog - Nieuw Geld

Ga naar de inhoud

Fair4all

Nieuw Geld
Gepubliceerd door in Artikelen ·
Een leuk concept, althans in ieder geval in theorie. Ik ken de mensen achter het initiatief nog niet, maar qua uitgangspunt sta ik er helemaal achter.
Fair4for all is van plan om een 'eigen' munt te creĆ«ren.  Leden rekenen onderling in de eigen munt af. Je kan geld bijdragen, je kan geld lenen. Je kan er spullen mee 'ruilen'.
Grappig om te zien is bijvoorbeeld dat er heel wat vraag naar biologisch voedsel lijkt te zijn. Hier ligt echt wel een markt, alleen de huidige aanbieders in de reguliere markt weten daar blijkbaar nog altijd niet goed op in te spelen. De vraag naar het voedsel is er, maar men wil er graag in diensten en middelen voor betalen en liever niet in euro's.
Binnen Fair4all lijkt er de wil te zijn om kennis en middelen te delen. Dat kan niet heel de maatschappij op haar kop zetten, maar kan zeker wel helpen de huidige maatschappij leefbaarder te maken. We willen nu eenmaal allemaal graag bij een leuke en positieve club horen. We zijn immers in de kern nog altijd kuddedieren. Maar wie moet dat beleggers nog zeggen?
Fair4 all kan u het best zelf uitleggen waar ze mee bezig gaan. U vindt hun verhaal op: www.fair4all.nl
Het is ook voor ondernemers mogelijk een prachtige manier om klanten te verkrijgen en te binden. Het is immers een leuke manier om de relatie met de klanten te versterken. We willen het immers geen lokale munt noemen, want als je dat doet, dan haakt bijna iedereen af. Het is een fantastische manier om de relatie met de klant te versterken... Daar heb ik recent ook over geschreven in mijn artikel


Terug naar de inhoud