Hoe zet je een lokaal geld systeem op? - Lokaal geld blog - Nieuw Geld

Ga naar de inhoud

Hoe zet je een lokaal geld systeem op?

Nieuw Geld
Gepubliceerd door in Lokaal geld ·
Het belangrijkste is dat er ten minste één persoon is die er ontzettend veel tijd in wil steken. Als die persoon er niet is, vergeet het dan maar.
De tweede vereiste is dat er een groep ondernemers is die als groep graag mee willen doen en die bereid zijn daar ook de nodige tijd in te steken. Het opzetten kost namelijk veel tijd en alles moet geleerd worden. Die groep ondernemers moet al langer met elkaar samenwerken. Er moet namelijk al een zeker onderling vertrouwen zijn.
Maar dan, wat moet je dan?
Lokale banken gaan je niet helpen. Immers, die steunen alleen de euro. Gelukkig is er STRO dat met Cyclos een prachtig online betaalsysteen heeft ontwikkeld. Je kan daar je lokale munt in kwijt.
Tegenwoordig hebben ze ook al een smartphone app, zodat ook concumenten met de smartphone in lokaal geld kunnen afrekenen.

Waarom zou je er aan beginnen? Het belangrijkste is een verbeterde onderlinge samenwerking tussen lokale ondernemers EN een betere en hechtere klantenbinding met lokale consumenten en eventueel verenigingen.
De gun factor is hier heel belangrijk en dat is iets dat we in het Internet tijdperk als lokale ondernemers en consumenten weer moeten oppakken.
In mijn lokale krant stond de klacht dat er nog maar één speelgoedwinkel in het dorp is... Ja, geen wonder, want de meeste consumenten bestellen speelgoed online. Dan moet je niet gek staan op te kijken als winkels vervolgens verdwijnen. Met lokaal geld kan je een tegenwicht tegen het onpersoonlijke Internet gaan vormen. Het blijkt te werken.Terug naar de inhoud