Fiat geldsysteem grootste oplichting ooit - Nieuw Geld

Ga naar de inhoud

Fiat geldsysteem grootste oplichting ooit

Het FIAT Geldsysteem

Hoe leg je het fiat geldsysteem helder uit? Ga er maar eens aan staan...
Het fiat geldsysteem is de beste oplichting in de geschiedenis. Het is briljant opgezet en zeer geleerde mensen hebben het bedrog nog altijd niet door.
Letterlijk honderdduizenden mensen werken voor banken en hebben niet door hoe dit Ponzi scheme werkt.
Zo slim is het opgezet.
Maar hoe werkt het dan?
Allereerst is belangrijk dat ze geld uit lucht creëren.
Fiat geld heeft geen onderliggende waarde.
In feite is het WC papier bedrukken en stellen dat het de waarde heeft die er op gedrukt is.
Vervolgens geef je bepaalde partijen in de markt toestemming om op basis van onderliggende waarde en de belofte rente en aflossing te betalen geld te creëren. In feite uit lucht, maar er ligt officieel wel een onderliggende waarde voor vast.
Een tweetal concrete voorbeelden:

1. U gaat naar de bank omdat u een hypotheeklening op uw nieuwe woning wilt hebben. U heeft 400.000 euro nodig.
Uw huis is getaxeerd op 450.000 euro en u heeft een vast inkomen dat toereikend is om de rente en aflossing te kunnen betalen.
De bank heeft in haar kas het geld van enkele spaarders liggen. 40.000 euro daarvan wordt als basis voor de lening aan u gebruikt. De andere 360.000 euro wordt nu uit het niets door de bank gecreëerd.
Ze mogen dat doen omdat u ze de belofte doet dat u rente en aflossing gaat betalen. Tevens stelt u, door de hypotheekakte, uw nieuwe huis als onderpand beschikbaar. Zou u niet aan uw verplichtingen voldoen, dan neemt de bank u uw huis af en verkoopt het. Zo halen ze 'hun' geld terug.
Het oneerlijke van dit systeem is dat de bank rente vraagt over geld waarvoor ze nooit gewerkt hebben. Immers verzonnen ze op basis van uw toezegging 360.000 euro!
Het is niet zo gek dat banken extreem rijk konden worden.
Maar nu het tweede voorbeeld.
2. U bent een ondernemer. U komt veel op TV en u heeft met bravoure een enorme onderneming neergezet.
U wilt 100 miljoen euro lenen om nóg weer iets nieuws op te zetten.
U gaat naar de bank en legt er aan de hoogste baas van de bank uw voorstel voor, maar u geeft er tevens bij aan, voor jou tien andere bankiers.
De realiteit is dat veel banken zwichten voor het grote geld en deze lening van 100 miljoen erg makkelijk verstrekken.
Ook hier slechts 10 miljoen onderliggende waarde vanuit spaartegoeden van andere klanten. 90 miljoen wordt uit lucht gecreëerd.
Het vervelende is echter dat de ondernemer de grote plannen niet waarmaakt. Zijn initiatief gaat failliet.
De bank gaat nu voor 100 miljoen het schip in. In feite verliezen ze maar 10 miljoen, maar het systeem is meestal nog wel zo eerlijk dat ze die 90 miljoen ook nog moeten boeken.
Hoe kan het dat we bijna geen lening van 400.000 euro kunnen krijgen, maar dat iedere grote ondernemer die 100 miljoen wil hebben, dat bijna kritiekloos voor elkaar krijgt? Hoe komt dat zo in het systeem ingebakken?

Ik heb daarover een heel helder artikel geschreven. U leest dat hier.
Waarom willen we allemaal deze fiat geldsystemen handhaven? Waarom is er zo weinig oppositie tegen?
- Deels is het omdat we op school niets over ons geldsysteem leren. Vaak leren we pas op latere leeftijd hier iets over omdat we ons dan gaan interesseren voor geld en de bewegingen achter geld.
Maar belangrijker is dat fiat geld het ons heel makkelijk heeft gemaakt.
De bank hoeft niet eerst te wachten op 400.000 euro spaargeld om je het  gevraagde geld te verstrekken. Bij 40.000 euro spaargeld van andere klanten konden ze je al als klant binnenhalen.
Voor jou als klant ook lekker, want lenen is vrij makkelijk. Als je maar een beetje kan aantonen dat je goed voor de lening bent, dan krijg je je geld.
Sparen hoeft niet meer, lenen maakt dat je nooit meer hoeft te wachten.
Het fiat geldsysteem maakt ons lui en maakt dat we erg makkelijk schulden aan gaan. Als je daarnaast dan ook je fiscale klimaat zo inricht dat schulden hebben interessant is en sparen oninteressant, dan weet je zeker dat iedereen zich fors in de schulden gaat steken.
Ideaal voor de banken, want die zijn via de hypotheken in feite de eigenaar van 75% van het onroerend goed in Nederland.
We zijn in veertig jaar tijd onbedoeld de slaven geworden van de banken. We betalen per maand gemiddeld meer aan de bank dan aan de overheid. De eigenaren van de banken zijn de machtigste mensen/families in de wereld. Ze bezitten niet alleen de banken, maar ook de media en via stromannen beheersen ze ook de politiek en de multinationals.
U betaalt uw huis onder hypotheek minstens twee keer, mogelijk drie keer. Kijkt u maar naar de rentekosten die u maakt. Hoeveel is uw huis ook alwaar waard? Waarom bent u dan zo makkelijk bereid minstens het dubbele er voor te betalen?
Het fiat geldsysteem is vreselijk makkelijk, maar het is bedrog. Door de rentecomponent in het geld zijn de prijzen enorm hoog geworden. Als u iets koopt kan daar makkelijk 35% rentecomponent in de prijs verwerkt zitten. Ook dat begrijpen de meeste mensen niet. Maar iedereen leent en iedereen houdt rekening met de rente kosten als gevolg van het lenen.
Alleen de banken profiteren financieel van het fiat geldsysteem. Dat is omdat die geld uit lucht kunnen creëren en er vervolgens rente over mogen vragen. Dát is de grootste fout binnen dat systeem.
Terug naar de inhoud