Hoe is de Amerikaanse FED opgebouwd - Nieuw Geld

Ga naar de inhoud

Hoe is de Amerikaanse FED opgebouwd

De Federal Reserve (FED)

De Federal Reserve (FED) is de derde Centrale Bank van Amerika. De twee eerdere versies raakten op een gegeven moment hun mandaat weer kwijt. Ze konden hun belofte niet waarmaken, net zoals de huidige FED dat niet kan. De machtsbasis van de FED is nu echter zo groot geworden dat het niet zo maar meer lukt om de FED haar mandaat af te pakken.
De FED is er in 1913 gekomen om stabiliteit in het geldsysteem te brengen. De crisis van de jaren dertig, de crisis in de jaren zeventig en de schandalen van de jaren negentig en nul geven wel aan dat de FED niet erg succesvol is gebleken in het stabiel houden van het systeem. We weten echter niet anders dan dat de FED er is en niemand die er toe doet durft de FED daarom haar mandaat af te pakken.
Er gaan verhalen dat president Kennedy het probeerde. Die gaf immers ook weer de zo succesvolle Greenbacks uit. We weten allemaal wat er met Kennedy gebeurde.
De FED is een commercieel bedrijf. In feite is ze eigendom van enkele zeer machtige en rijke bankiers. De FED mag dus de wereldmunt uitgeven en de rest van de wereld er rente over vragen... Het mag duidelijk zijn dat deze bankiers extreem machtig zijn. Het komt er nu in feite op neer dat ze geld verzinnen en er rente over vragen. Als u zich realiseert hoe veel Amerika aan geld uitgebracht heeft en nog altijd aan het uitgeven is, dan zult u inzien hoe extreem rijk de bankiers die eigenaar van de FED zijn ondertussen zijn geworden.
Amerika heeft naar eigen zeggen haar goud onder beheer van de FED gegeven en laten opslaan in Fort Knox. Al meer dan 50 jaar heeft er geen enkel onafhankelijk onderzoek plaatsgevonden naar de boekhouding en de inhoud van Fort Knox. Dit geeft te denken. De FED weigert ook om aan een dergelijk onderzoek mee te werken. De kans is dan ook groot dat er geen goud meer ligt, of dat het goud dat er ligt al lang niet meer van de Amerikaanse overheid is.
Hoe is de Fed georganiseerd? Lees het hier


Terug naar de inhoud